Crezi că ținuta pentru asistente medicale se rezumă la imaginea clasică și sobră cu care ești obișnuită? Iată ce sfaturi avem pentru tine astfel încât să te simți și să arăți exemplar în costumele medicale, zilnic.

1. Optează pentru costumele medicale care se potrivesc siluetei tale

De exemplu, renunță la pantalonii largi dacă ai șoldurile late. Orientează-te către costume medicale un pic largi pentru volum optic atunci când silueta ta este subțire.

2. Acordă importanță mărimii potrivite

Mărimea corectă a costumului tău medical este un factor esențial care îți va influența confortul și lejeritatea în mișcare. Alege uniforme medicale elastice care să nu îți restricționeze mișcările și să se întindă cât ai nevoie. Ca și în viața de zi cu zi: cu cât hainele sunt mai adaptate dimensiunilor corpului tău, cu atât va crește nivelul de confort și încredere în sine.

3. Nu ignora culorile

Am zis și mai repet: uniformele medicale nu trebuie să rămână la tiparele stricte, culori restrictive și reci. Culorile au un efect benefic asupra psihicului tău și al pacienților cu care intri în contact. Tonurile vesele îi va determina să se relaxeze și să își comunice problemele mai liniștiți, în special dacă sunt copii.

Astfel, înainte de a achiziționa o nouă uniformă medicală, acordă atenție la culoarea care să se potrivească tonului pielii tale. Dacă nuanța costumului conferă feței tale un ton cald care îți luminează chipul, atunci ai găsit ce căutai.

4. Nu ezita în fața imprimeurilor

După cum am specificat deja, un medic îmbrăcat în culori optimiste ridică tonusul pacienților care deja simt anxietate de când au trecut pragul cabinetului medical. Ajută-i să uite de frică și începe să îi tratezi prin inducerea unei stări de calm și liniște. Cum poți face asta? Încearcă data viitoare să îi întâmpini cu imprimeuri haioase, de care cu siguranță copiii vor fi cei mai încântați.

5. Personalizează costumul medical

Alege de exemplu să îți brodezi numele sau doar inițialele în partea de sus sau pe mânecă. Atâta vreme cât ideea ta nu încalcă regulile impuse de instituția în care lucrezi, nu evita aplicarea unei tușe personale.

6. Accesorizează uniforma

Dacă nu agreezi neapărat costumele colorate sau imprimeurile, atunci salvează ținuta de monotonie, prin purtarea unor bijuterii feminine. O pereche de cercei, un colier, un lănțișor cu inițiala numelui, etc. Ideal ar fi ca ceea ce porți ca accesorii să evidențieze nuanțele costumului tău, dacă preferi să porți ceva mai colorat.

7. Îmbracă atitudinea corectă

Hainele prind viață, chiar și atunci când vorbim despre uniforme, dacă le asociezi cu o atitudine potrivită. Atitudinea pozitivă, veselă și optimistă te face mai încrezătoare în tine, te va ajuta să iei decizii mai bune în meseria ta și să faci față stresului cu mai mult succes.

8. Poartă materiale adecvate

Costumele medicale trebuie să conțină fibre sintetice. Acestea garantează numeroase avantaje pentru sănătatea pielii tale și pentru confortul tău zilnic. Dintre acestea amintim: rezistența la uzură și deformări, întreținerea și curățarea rapidă, evaporarea umezelii și uscarea în cel mai scurt timp, sau menținerea culorilor chiar și după spălări repetate.

Author

Write A Comment

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Psihologi Online | Aparat de curatare cu abur