Dintotdeauna, preocuparea pentru a arăta bine a fost prezentă în rândul reprezentantelor sexului frumos. Nici în prezent lucrurile nu s-au schimbat, iar una dintre metodele de înfrumusețare cel mai frecvent folosite este îndepărtarea părului nedorit de pe anumite porțiuni ale corpului.

 

Epilarea cu ceară, cea mai populară

 

Există numeroase metode de a scăpa de părul în exces, dar cea care presupune folosirea de ceara de epilat este cea mai populară. Nu doar că efectele ei sunt de durată, dar nici măcar nu este nevoie să mergi la un salon de cosmetică, pentru că te poți descurca foarte bine și acasă. Evident, cu condiția să respecți instrucțiunile producătorilor de pe ambalajul produselor folosite și, totodată, să ai la îndemână tot ce ai nevoie. Printre tot ce îți este necesar acum, se află și un decantor, iar din rândurile următoare vei înțelege de ce facem această afirmație și cum să îl alegi pe cel potrivit pentru tine.

 

Ceara ajunge rapid la temperatura optimă

 

Există numeroase avantaje de care ai parte atunci când nu uiți ca din kit-ul tău pentru epilat la domiciliu nu lipsește un decantor ceara. Cu ajutorul acestuia, încălzești mult mai rapid și ușor ceara, până când aceasta ajunge la temperatura optimă pentru a putea fi folosită cu succes.

 

Tipuri de decantoare

 

La o simplă căutare pe internet, observăm că există două tipuri de decantoare, cele clasice și cele profesionale. Fiind vorba despre o epilare făcută acasă, mai mult ca sigur că un decantor clasic, convențional, îți va fi de ajuns. Acestea sunt caracterizate printr-o capacitate mai redusă a cuvei, deoarece o epilare totală poate fi încheiată cu bine doar cu o cantitate de ceară încălzită o singură dată.

În schimb, modelele profesionale, nu doar că sunt mult mai scumpe decât cele clasice, au avantajul că pot fi folosite atât pentru o ședință obișnuită de epilat, dar și pentru decantarea și filtrarea cerii, cu scopul refolosirii ei. De regulă, acest tip de decantoare sunt folosite în special în saloanele de cosmetică, și mai rar la domiciliu.

 

Capacitatea cuvei contează

 

După cum spuneam ceva mai sus, există multe modele de decantoare, și poate fi destul de dificil să îl alegi pe cel care să ți se potrivească perfect. Recomandarea specialiștilor este să ții cont de capacitatea cuvei, și îți vom explica imediat și cum se face. Astfel, dacă doar tu vei folosi aparatul, strict pentru nevoile tale, optează pentru un model cu una sau două cuve, cu o capacitate de 450 – 900 de ml, și care este dotat și cu un thermostat. Ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru o ședință de epilare eficientă, așa că nu este nevoie să cumperi ceva mai mare și mai scump.

Dacă, în schimb, decantorul tău va fi folosit de mai multe persoane, atunci în mod logic va trebui să îți îndrepți atenția către un model a cărui capacitate a cuvei este mult mai mare, trecând lejer de 3 litri, ba chiar și mai mult.

 

Recomandări pentru o epilare eficientă

 

Pentru ca ședința ta de epilare la domiciliu să aibă rezultatele dorite, trebuie să ții cont și de unele aspect. Astfel, firele de păr nu trebuie să fie nici prea scurte, dar nici prea lungi, cu undeva la 0.5 – 0.8 cm. Dacă sunt prea scurte nu pot fi prinse așa cum trebuie de ceară, iar dacă sunt prea lungi durerea resimțită va fi cu mult mai mare.

Înainte de a trece să te epilezi, un duș cald sau o baie relaxantă înainte va diminua mult senzația de durere pe care o vei simți, deoarece porii sunt deschiși și astfel firele de păr vor fi mult mai ușor de îndepărtat. Și nu uita, niciodată ceara nu trebuie aplicată pe piele umedă, ci doar pe una perfect uscată.

 

Author

Write A Comment

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Psihologi Online | Aparat de curatare cu abur