Când băutura este agitată, ea intră în contact mai intens cu gheața și, prin urmare, este servită mai rece. Dar agitarea nu este cea mai bună metodă pentru fiecare băutură. Poți, de asemenea, să construiești, să amesteci și să agiți cocktail-uri. Profesioniștii în cocktailuri dezvăluie metode de preparare, cum să faci un cocktail și ce ustensile bar sunt necesare.

Construiește un cocktail

Se vorbește despre „construirea unui cocktail” atunci când se pregătește băutura strat cu strat direct în paharul de servire. Este cea mai ușoară și deseori cea mai rapidă metodă de preparare a unei băuturi folosind ustensile bar. Există câteva reguli de urmat:

Deoarece toate ingredientele sunt puse direct în paharul de servit, ar trebui să folosești întotdeauna suficientă gheață. Cocktailul nu se poate răci mai târziu. Și nimic nu are un gust mai hidos decât o băutură caldă. La fel ca în fiecare regulă, există și excepții: cocktailurile de tip strat se fac fără gheață. Ceea ce se aplică tuturor cocktail-urilor sunt ingredientele individuale, care trebuie turnate întotdeauna foarte atent folosind o lingură de bar, altfel diferitele straturi se vor estompa. Dacă ați făcut totul bine, rezultatul este un cocktail frumos stratificat – cum ar fi B-52, de exemplu.

Cum se prepară un cocktail?

Cocktailul se agită atunci când ingredientele unei rețete pot fi ușor amestecate împreună și dorești să servești băutura limpede. De exemplu, martini de rozmarin, care constă doar din două componente principale. Pune o crenguță de rozmarin într-un pahar și preseaz-o ușor. Adaugă celelalte ingrediente în cana de agitat cu cuburi de gheață. În același timp, răcește în prealabil paharul de servire (în formă de V) cu gheață. Apoi amestecă cu grijă ingredientele cu lingura pentru a răci băutura. În cele din urmă, adaugă cocktailul finit cu o dublă tulpină în paharul în formă de V și decorează cu o crenguță de rozmarin. Atenție: Scoate mai întâi gheața din paharul de servit.

Cu ce ustensile bar se face un cocktail?

Pentru a face un cocktail ai nevoie de ajutor tehnic: un blender. Un blender cu un cuțit ascuțit este utilizat pentru băuturi cu fructe congelate sau proaspete. Dacă dorești să servești un cocktail cu gheață, toate ingredientele, inclusiv gheața, sunt puse în blender și amestecate. Cele mai populare cocktailuri cu gheață includ margarita și daiquiri. Pentru cocktail-urile care ar trebui să fie foarte cremoase, ai nevoie de un mixer cu un accesoriu pentru ceai, care este cea mai bună alegere. Se mixează ingredientele până când devin spumoase.

Cum se agită un cocktail

Agitarea unui cocktail este probabil cel mai spectaculos mod de a pregăti o băutură. Agitarea nu numai că combină armonios ingredientele, ci și metoda răcorește cocktailul în același timp. Dar nu toate agitările sunt la fel. Există diferite tehnici. Se numesc „Dry Shake”, „Hard Shake” și „Classic Eight”.

Dry Shake este o tehnică bună pentru cocktailuri cu suc. Ingredientele sunt turnate într-un agitator cu o spirală de sârmă fără gheață și se agită. Doar la final adaugi gheața.

Cu tehnica Dry Shake obții băuturi spumoase, cu un gust intens.

Hard Shake este o tehnică în care toate ingredientele sunt agitate foarte energic într-un shaker shaker, care este realizat în întregime din metal. Acesta răcește băutura mai mult decât un agitator convențional. În plus, substanțele aromatice din fructe și ierburi sunt eliberate mai intens. Pentru a nu rămâne particule mici în băutură, la sfârșit se folosește o dublă tulpină.

Author

Write A Comment

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Psihologi Online | Aparat de curatare cu abur