Fiecare persoană își dorește o piele fină și catifelată. Unele persoane se bucură de acest lucru fără prea mare efort, în timp ce altele, în ciuda diferitelor tratamente pe care și le aplică asupra pielii, aceasta este la fel de aspră sau crăpată. O cremă hidratantă antirid potrivită poate uneori ajuta. Indiferent în care dintre cele două situații te clasezi, consumul de ceai sau utilizarea sa externă fie îți poate menține aspectul îngrijit al pielii, fie să îți redea strălucirea și elasticitatea de care ai atâta nevoie. Mai jos poți afla câteva ceaiuri benefice pentru piele.

Un prim ceai în acest top de ceaiuri benefice pentru piele este cel negru. Acesta este bogat în antioxidanți, care îmbinați cu vitaminele C și E, de asemenea, conținute de ceaiul negru, previne o îmbătrânire prematură a pielii, revitalizând, în același timp, tenul. În cazul în care te confrunți cu anumite pete pe pielea feței nu trebuie să te panichezi. Este demonstrat faptul că aplicarea unui pliculeț de ceai negru, atunci când acesta este cald, pe suprafața pielii cu probleme și lăsarea sa pentru a acționa timp de câteva minute în acea zonă, duce la îndepărtarea petelor inestetice. Trebuie precizat, însă, că nu trebuie să ne clătim fața cu apă în timp ce desfășurăm această operațiune.

Apoi, tot ceaiul negru ne salvează și în situația în care ne confruntăm cu arsuri solare. Ceea ce trebuie să facem este să fierbem apă suficientă pentru două căni și să înmuiem patru plicuri de ceai negru în aceste căni timp de o oră, perioadă în care ceaiul trebuie ținut la frigider. După trecerea acestei perioade de timp, ceea ce trebuie să facem este să înmuiem un tampon de vată în ceai și să îl aplicăm timp de 15 minute în zonele afectate. La fel ca și în situația precedentă, nu trebuie să ne clătim pielea cu apă. În plus, pentru a avea efect, această operațiune trebuie repetată de circa patru ori pe zi. De asemenea, putem opta pentru o baie cu ceai negru. Ceea ce trebuie să facem este să înmuiem circa șase pliculețe de ceai negru în apa cu care urmează să ne spălăm și să le lăsăm să acționeze timp de 15 minute.

Pe lista de ceaiuri benefice pentru piele se află și ceaiul alb. Datorită antioxidanților conținuți, consumat regulat, acesta încetinește procesul de îmbătrânire al pielii, acest ceai fiind cunoscut și sub denumirea de ,,elixir al tinereții”. Apoi, ceaiul alb conține și anumite substanțe care protejează structurile proteice ale pielii, îndeosebi colagenul și elastina – structură căreia îi datorăm elasticitatea naturală a pielii. De asemenea, consumul constant al acestui tip de ceai duce la o piele fermă, împiedicând apariția pielii fleșcăite, lipsită de vigoare și de energie. Mai mult decât atât, consumul ceaiului alb este benefic și în prevenirea apariției ridurilor, deoarece substanțele existente în acest tip de ceai împiedică activitatea diferitelor enzime din organism răspunzătoare pentru distrugerea elastinei și a colagenului.

Așadar, dacă ne dorim un aspect îngrijit și întinerit al pielii, este cazul să alegem un remediu naturist și să lăsăm deoparte diferitele tratamente laser sau diferitele creme, care pot conține substanțe toxice, nocive pentru piele. Acest remediu naturist presupune consumul constant de ceai, fie folosirea sa pe plan extern pentru înlăturarea diferitelor probleme ale pielii.

Write A Comment

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Psihologi Online | Aparat de curatare cu abur