Îngrijirea centrată pe persoană este o filozofie a îngrijirii care se concentrează mai degrabă pe individ decât pe boală. Se bazează pe credința că fiecare persoană este unică și are nevoi și preferințe diferite. Îngrijirea centrată pe persoană se referă la furnizarea de îngrijiri adaptate individului, mai degrabă decât oferirea aceleiași îngrijiri pentru toată lumea.

S-a demonstrat că îngrijirea centrată pe persoană îmbunătățește rezultatele în materie de sănătate și calitatea vieții pentru persoanele din azilurile de bătrâni. Un studiu recent a constatat că rezidenții caselor de bătrâni care au primit îngrijire centrată pe persoană au avut o sănătate fizică, sănătate mintală și o funcționare socială mai bună decât cei care nu au primit îngrijire centrată pe persoană.

Îngrijirea centrată pe persoană este o parte importantă a furnizării de îngrijiri de calitate pentru persoanele din casele de bătrâni. Este important să ne amintim că fiecare persoană este unică și are nevoi diferite. Adaptând îngrijirea la individ, se poate oferi o calitate mai bună a vieții rezidenților.

Beneficiile îngrijirii centrate pe persoană pentru rezidenții din casele de bătrâni

Când vine vorba de vârstnicii unui centru ingrijire batrani Bucuresti, îngrijirea centrată pe persoană este standardul de aur. Acest tip de îngrijire se concentrează pe nevoile individuale ale fiecărui rezident, mai degrabă decât pe o abordare universală. Îngrijirea centrată pe persoană s-a dovedit a avea numeroase beneficii pentru rezidenții azilului de bătrâni, inclusiv îmbunătățirea sănătății fizice și mintale, creșterea socializării și îmbunătățirea calității vieții.

Casele de bătrâni care adoptă o abordare de îngrijire centrată pe persoană înregistrează mai puține căderi și răni, precum și spitalizări reduse și utilizarea medicamentelor antipsihotice. Rezidenții acestor case de bătrâni raportează, de asemenea, niveluri mai ridicate de satisfacție față de îngrijirea lor generală.

Dacă dumneavoastră sau o persoană iubită vă gândiți la un azil de bătrâni, asigurați-vă că întrebați despre filozofia unității privind îngrijirea centrată pe persoană. Ar putea face toată diferența în calitatea vieții persoanei dragi.

  1. Personalul de asistență medicală care implementează îngrijirea centrată pe persoană poate îmbunătăți calitatea vieții rezidenților din azilurile de bătrâni.
  2. Îngrijirea centrată pe persoană este o abordare a îngrijirii care se concentrează pe nevoile și preferințele individuale ale rezidentului.
  3. Personalul de asistență medicală care oferă îngrijiri centrate pe persoană raportează o satisfacție sporită în muncă și relații îmbunătățite cu rezidenții și familiile acestora.

Cum se implementează îngrijirea centrată pe persoană în casele de bătrâni

Îngrijirea centrată pe persoană este o abordare a îngrijirii care se concentrează pe nevoile individuale ale rezidenților din casele de bătrâni. Acest tip de îngrijire plasează rezidentul în centrul oricărei decizii și asigură respectarea preferințelor și alegerilor acestuia. S-a demonstrat că îngrijirea centrată pe persoană îmbunătățește calitatea vieții rezidenților din casele de bătrâni și este important ca personalul să fie conștient de cum să implementeze acest tip de îngrijire.

Există câteva lucruri cheie pe care aceștia le pot face pentru a se asigura că îngrijirea centrată pe persoană este oferită rezidenților din casele de bătrâni. În primul rând, ar trebui să cunoască fiecare rezident ca individ și să învețe despre preferințele și nevoile sale. Aceste informații ar trebui folosite pentru a dezvolta un plan de îngrijire care este adaptat individului. În al doilea rând, personalul ar trebui să implice rezidenții în toate aspectele îngrijirii lor, de la luarea deciziilor până la activități.

Concluzie

Pe măsură ce populația adulților în vârstă continuă să crească, casele de bătrâni sunt sub presiune pentru a oferi îngrijiri care să răspundă nevoilor rezidenților. Îngrijirea centrată pe persoană este o abordare care se concentrează mai degrabă pe individ decât pe instituție. S-a demonstrat că acest tip de îngrijire îmbunătățește satisfacția rezidenților și calitatea vieții.

Casele de bătrâni care implementează îngrijire centrată pe persoană văd rezultate pozitive atât pentru rezidenți, cât și pentru personal. Rezidenții beneficiază de o comunicare îmbunătățită și de un control mai mare asupra propriei îngrijiri. Membrii personalului raportează o satisfacție sporită în muncă și un sentiment de împuternicire.

Îngrijirea centrată pe persoană este o parte importantă a furnizării de îngrijiri de calitate în casele de bătrâni. Acest tip de îngrijire duce la rezultate îmbunătățite atât pentru rezidenți, cât și pentru personal.

Author

Write A Comment

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Psihologi Online | Aparat de curatare cu abur