Din ce în ce mai multe cercetări arată beneficiile terapiei fizice pentru copiii aflați în recuperare. Terapia fizică poate ajuta copiii să se recupereze după o varietate de afecțiuni, inclusiv leziuni, intervenții chirurgicale și boli cronice. Terapeutul lucrează cu copilul și familia pentru a crea un plan personalizat care include exerciții și activități care să-l ajute pe copil să-și recapete puterea și funcția.

Ei proiectează planuri de tratament individualizate în funcție de nevoile fiecărui copil.

Kinetoterapie pentru copii

Când vine vorba de metode terapeutice pentru copii, kinetoterapia este adesea o opțiune trecută cu vederea. Dar pentru mulți copii cu afecțiuni precum paralizia cerebrală, distrofia musculară și spina bifida, kinetoterapia poate fi o formă vitală de tratament.

Kinetoterapeuții lucrează cu copiii pentru a-i ajuta să-și îmbunătățească mișcarea și funcția. Acest lucru poate implica lucruri precum ajutarea copilului să învețe să meargă, îmbunătățirea echilibrului și coordonarea acestuia.

Terapia fizică poate ajuta, de asemenea, copiii cu gestionarea durerii și oboselii. Pentru unii copii, terapia fizică poate fi singura formă de tratament de care au nevoie.

Beneficiile terapiei fizice pentru copii

Terapia fizică poate ajuta copiii în multe feluri. Le poate îmbunătăți puterea, flexibilitatea și coordonarea. De asemenea, îi poate ajuta să se recupereze după leziuni și să gestioneze afecțiunile cronice.

Aceasta poate ajuta copiii cu tulburare din spectrul autist să-și îmbunătățească abilitățile sociale și de comunicare. De asemenea, îi poate ajuta să dezvolte abilități motorii mai bune.

Terapia fizică poate ajuta, de asemenea, copiii care au paralizie cerebrală să-și îmbunătățească mișcarea și coordonarea. De asemenea, poate reduce durerea și îi poate ajuta să dezvolte mușchi mai puternici.

Cum poate ajuta terapia fizică la recuperarea pediatrică

Terapia fizică pediatrică este o parte vitală a procesului de recuperare pentru mulți copii. Aceasta poate ajuta la îmbunătățirea forței, flexibilității și amplitudinii de mișcare a unui copil. Terapia fizică poate ajuta, de asemenea, la reducerea durerii și a umflăturilor. În unele cazuri, apelarea la kinetoterapie copii îl poate ajuta pe acesta să învețe să meargă sau să-și îmbunătățească capacitatea de a se mișca.

Kinetoterapeuții lucrează cu copii de toate vârstele, de la sugari până la adolescenți. Ei proiectează planuri de tratament individualizate în funcție de nevoile fiecărui copil. De asemenea, kinetoterapeuții lucrează îndeaproape cu familia copilului pentru a se asigura că planul de tratament este urmat acasă.

Dacă copilul dumneavoastră se recuperează după o accidentare sau o boală, discutați cu medicul dumneavoastră dacă terapia fizică poate fi potrivită pentru el.

Importanța implicării familiei în recuperarea pediatrică

Implicarea familiei în recuperarea pediatrică este atât de importantă deoarece familia este principalul sistem de sprijin al copilului. Copilul va avea nevoie de tot sprijinul emoțional și fizic pe care îl poate obține în timpul procesului de recuperare. Familia ar trebui să fie implicată în fiecare pas al recuperării copilului, astfel încât să poată oferi copilului cel mai bun sprijin posibil.

Familia ar trebui să fie implicată în ședințele de kinetoterapie ale copilului, astfel încât să poată vedea cum progresează copilul său. De asemenea, este important ca familia să învețe orice exerciții sau întinderi pe care le pot face acasă pentru a-și ajuta copilul să se recupereze. Cu cât familia este mai implicată, cu atât copilul are șanse mai mari de a-și reveni complet.

Terapia fizică este doar o parte a procesului de recuperare și este important ca familiile să înțeleagă acest lucru.

Sfaturi pentru părinți pentru a-și ajuta copilul să se recupereze prin kinetoterapie

Terapia fizică poate ajuta copilul să se recupereze după o accidentare sau o intervenție chirurgicală. Iată câteva sfaturi care să vă ajute pe dumneavoastră și pe copilul dumneavoastră prin acest proces:

  • Fii implicat în terapia copilului tău. Îi poți ajuta să rămână motivați implicându-se în exercițiile și activitățile lor.
  • Ajută-ți copilul să-și stabilească obiective. Acest lucru le va oferi ceva spre care să lucreze și îi va ajuta să rămână pe drumul cel bun cu terapia lor.
  • Încurajați copilul să fie activ în afara terapiei. În timp ce odihna este importantă, prea multă odihnă poate întârzia vindecarea și poate face mai greu pentru copilul dumneavoastră să-și recapete puterea și mobilitatea.
  • Aveți răbdare. Recuperarea necesită timp și vor fi zile bune și zile proaste.

În concluzie, kinetoterapia poate fi extrem de benefică pentru copiii care se recuperează după o accidentare sau boală. Terapeutul poate ajuta copilul să-și recapete puterea și mobilitatea, precum și să-și îmbunătățească coordonarea generală. În plus, terapia fizică poate ajuta la reducerea durerii și umflăturilor și la îmbunătățirea amplitudinii de mișcare a copilului.

Author

Write A Comment

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Psihologi Online | Aparat de curatare cu abur